čtvrtek 14. dubna 2011

Hříbě a ortéza

Utrpení: den první
Tak jsem učinil několik pokusů sžít se s tou věcí, co mi pořídili jako kouli na nohu, abych nenarušoval léčebný postup bouřlivými rehabilitacemi.
Moc mi to nejde. To sžívání. Vlastně to nejde vůbec.
Tak za prvé: ta věc je designu tak ubohého, že průměrný Korejec by se z toho poblil. Vážně nechápu, že v době, kdy i boxerské rukavice dělají bílo-růžové nebo tak vkusné, jako mám já, ještě nikdo nevymyslel vkusnou ortézu. No - bezpochyby vymyslel. V Asii. Tohle je americká svině (vyrobená v Mexiku), takže je to nudný až na půdu. (Nic jinýho by mi asi taky pojišťovna neproplatila - i když úplně zadarmo to taky nebylo).
Zaplaťbůh je aspoň celá černá, když už nic. Některé varianty byly odporně modré s černými či šedými lemy. Takže jsem nakonec nedopadl tak nejhůř. A jak pravil Juki, černá se hodí ke všemu. I do společnosti.
(Občas zapomíná, že už nejsme v Anglii - asi se mu těžce stýská po mé školní uniformě se sáčkem a kalhotama pěkně po kolínka:-)).
Ale zpět k ortéze. Že je kapku nevzhledná, to bylo za prvé.
Za druhé: nedá se v tom chodit. Nedá se v tom skoro nic, jen sedět nebo ležet s nohou nataženou jako prkno, což bude patrně to, co pan doktor chtěl. Ten je ale rafinovanej!
To ovšem pořád není všechno, protože - za třetí - ta mrcha kouše a škrábe. Je to podlé a zákeřné. Zevnitř je vzadu nejen trapná cedulka (tu už jsem urval), ale taky svislý šev po celé délce sešitý nějakou příšernou umělohmotnou nití, co hrozně žere...
Za čtvrté - když se pokusím udělat si nějak pohodlí, železa uvnitř děsně tlačí a rvou mi nohu do pozice předepsané lékařem... Pořád se mi honí hlavou, jak na tom byl můj drahý Edward Elric (z Fullmetal Alchemist) s těma železnýma protézama. To muselo teprve tlačit...
Za páté - vyzkoušeno po chvíli chůze: ta kurevská silonová nit dře! Odřelo mi to nohu!


Až dorazí Juki, jeho blond andílek se bude tváři pekelně nasraně a zavile :-)
Ale - jde to sundat! Taky jsem rafinovanej:-).

Ještě že tu mám Marvina! (Zombíka). Je fakt zábavný - jsem cca na straně 50 a už jsem si několikrát málem natrhl bránici... Kupříkladu před pár stránkami, když si ze dvou kusů sešíval svého zombikoně, aby mohl vyrazit do akce (Zombikůň musí být ve dvou kusech, protože jinak by se Marvinovi nevešel do lednice. Sešívá ho jednoduše - předpřipravenými dírkami v trupu protáhne pár řemínků...:-))

5 komentářů:

  1. Já vím, že obsah tohohle článku není vůbec vtipný (není to spíš týrání hříbat, než rehabilitace? zvlášť když je ta věc tak hnusná), ale stejně. Když ty to píšeš tak, že zachovat strnulou tvář prostě nejde! Každopádně závěrečná vsuvka o Marvinovi mě pobavila moc. Zdá se, čeští autoři fantasy jsou opravdu vtipní (na rozdíl od těch nudných zahraničních, kteří to berou hrozně vážně). Nejspíš jsou všichni ovlivněni Mistrem. :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Díky za poklonu - asi budu taky ovlivněn Mistrem:-). Jinak: Marvinovi asi vážně vystavím pomníček v sekci "Čtenářského deníčku", je vážně skvělý. Kouknutím do tiráže jsem zjistil, že se jedná o český překlad dosud nepublikovaného slovenského textu. Zdá se, že u východních sousedů taky neumí ocenit dobrý cynický humor.

    OdpovědětVymazat
  3. Kdyby se dělaly tak úžasné ortézy, tedy kdyby se dělaly u nás, chtěl by mít každej svoji vlastní. Je zvláštní, že se na to ještě žádná firma nezaměřila.

    A ačkoliv to není vůbec pěkný, tak jsem se musela celou dobu uchichtávat. Hm, co je víc než cizí neštěstí, že..:-D

    OdpovědětVymazat
  4. Poslyš, napadlo mě, jestli se takhle náhodou ta ortéza nenosí přes nohavici. Já totiž jednu slečnu od nás ze cvičáku viděl používat ortézu právě takto (měla tu hnusnou modrou). Ale co se dělá v parném létě, to netuším. Jak dlouho se budeš muset trápit? Myslel jsem, že bychom v létě zajeli do Hrobu. :-) Předpokládám, že s ortézou (byť stylově černou) by se ti tam nechtělo.

    OdpovědětVymazat
  5. Tak to ji slečna používala špatně. I pan ortoped se o tomto nešvaru zmiňoval. Dovolím si citovat přímo "Varování od výrobce": "Nedoporučujeme nosit funkční kolenní ortézy přes oděv." Ten výstražný "příbalový leták" byl stejně vtipný - obzvlášť mě pobavilo tohle: "Vezměte prosím na vědomí, že výrobce nedoporučuje současné nošení funkčních kolenních ortéz oboustranně (pravá i levá dolní končetina) během činností (např. lyžování), u kterých by mohlo dojít ke vzájemnému dotýkání ortéz, což může potenciálně vést ke zranění." :-)
    Začínám přemýšlet, že by si to zasloužilo další samostatný příspěvek...
    A do Hrobu pojedem, ne že ne, klidně i s ortézou! Lidé s tím lyžují a jezdí na hory - tak proč ne já do Hrobu:-)... I když, prý je zakázáno bráti s sebou cokoliv do hrobu :-)

    OdpovědětVymazat