neděle 17. dubna 2011

Alto Saotoma

Rozhodl jsem se, že budu svý lásky prezentovat nejen podle titulů (tak to konec konců dělá kde kdo), ale taky právě podle nich samotných. Takže se o mangách a anime často dozvíte na základě mých oblíbených postav. Protože upřímně řečeno, stejně nedokážu propadnout nějaké manze nebo anime, když se tam do někoho nezakoukám.
Ať už jako do zrcadla, jak říká Juki, nebo "doopravdy" :-). Rozdíl je v tom, že v prvním případě bych tím klukem chtěl být (teda aspoň tak vypadat:-)), no a v druhým případě bych chtěl bejt s ním...
Co se týče Alta, tak jde o druhý případ:-).

Alto Saotoma je jednou z hlavních postav Macross Frontier - a je prostě úžasný.
Ta postava má charisma - představte si svět v budoucnosti a 17ti letýho kluka dívčí krásy, bývalého dětského herce divadla kabuki, který se stane pilotem válečných strojů... Možná by se dalo říct, že pocitově je Macross Frontier něčím jako mixem Battlestar Galacticy a Gundamu 00 :-).
Jenže to, co v obou není, je právě Alto Saotoma.
Ostatní piloti mu říkají "Princezna". To mě pobavilo obzvlášť, protože když má Juki náladu a načapá mě u zrcadla nebo v koupelně, říká tak mně... No, Alto je ale mnohem dokonalejší "Princezna". Ještě jsem neviděl všechny díly (mimochodem: je jich tuším nejmíň 25 + několik bočních OVA's), ale jak vyplývá ze sestřihu v hlavních titulcích, Altova kabuki minulost bude mít ještě nějaký význam do budoucna... Objevuje se tam totiž v jedinečném divadelním kostýmu:

Ano - to je druhá tvář odvážného, špičkového pilota bitevního stroje:-)

A to je jeden z důvodů, proč mi Alto učaroval - nejen, že je tak krásný, ale zkrátka to není žádný béčko. Věc, co na asijských krasavcích miluju - jedná se o hrdiny se vším všudy, odvážné a jedničky ve svém oboru, kteří hravě strčí do kapsy všechny primitivní svalouny. Co víc, oni často dokážou i to, že jejich kouzlu takový nějaký "drsňák" beznadějně propadne. I tady se objevuje pilot, který si z Alta zpočátku utahoval, připojoval se k lehké šikaně ostatních (třeba mu jako nováčkovi na simulátorech schválně nastavovali nejtěžší obtížnost... ale on to vždycky s nasazením svých schopností nějak zvládl), ale pak už "óchal" a "áchal" víc než následně zmíněné ženské hrdinky a pronášel perly typu: "Och, je krásný i v bojovém módu!" atp. :-)

 Jinak se jedná o klasický klukovský pokoukáníčko - anime žánr mecha - tj. stroje, budoucnost, boj s příšeráky z vesmíru, osud lidstva a filozofický podtext nutící k přemýšlení. Politické machinace, kdy si říkáte "podobnost není jen čistě náhodná. Úžasné bojové vesmírné akce, které jsou nejen skvěle nakreslené, zrežírované a sestříhané, ale taky sugestivně podkreslené hudbou - a to písněmi dvou hlavních ženských postav anime: zpěvaček Sheryl Nome a Ranky Lee... které bohužel (z pohledu mě jakožto kluka na kluky:-)) tvoří s Altem macrossovský trojúhelník...


Všechny hlavní postavy si pak s sebou samozřejmě nesou tajemství z minulosti, která se postupně odhalují a, jak už to tak bývá, motají dějem; u Alta je takovou postavou z minulosti, které se vyhýbá jako čert kříži, jeho slavný otec (taky herec kabuki - jedná se o slavnou rodinnou dynastii...). Vůbec Alto o své herecké minulosti nerad slyší...

Celý příběh se odehrává ve vcelku blízké budoucnosti, roku 2059, a to na palubě obří imigrační flotily známé jako Macross Frontier, která míří ke středu Galaxie - ale bacha, to mi chvíli trvalo, než jsem tomu přišel na kloub, protože uvnitř těch lodí to vypadá jako na Zemi... Prostě reálný kus krajiny - př. San Francisco s mostem přes záliv atp., atmosféra, stromy... A pak najednou střih, bitevní lodě a příšeráci z vesmíru, v tomto případě zvaní Varžové - fakt dost hnusné a těžko zničitelné potvory.

A ještě bych myslím neměl zapomenout stvoření jménem Klan, slavnou pilotku z původního rodu obrů, která se ovšem v seriálu objevuje ve své zmenšené podobě - a to jako vcelku vzteklá malá bytůstka :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat