čtvrtek 26. května 2011

Pytlíky

Tak tohle je vážně perla - Perla s velkým P!
JD zrovna studuje historii severokorejského letectví a narazil na drobnost, která je ovšem převratného a zcela revolučního charakteru. Ač ji JD zmínil jen tak by the way, nemohu jinak a musím se podělit:
Jedná se o jedinečnou ukázku přínosu Milovaného vůdce do konstrukce a vybavení letadel - ano, i zde tento velikán zanechal nepřehlédnutelnou, výraznou stopu.
Viditelnou na první pohled:







Pro neznalé - na prvním obrázku pytlíky společnosti Air Koryo před epochálním vynálezem Milovaného vůdce, na druhém po...
Nejedná se ovšem o potisk modrou barvou, ale o převratnou inovaci v materiálu - po drobném incidentu během letu v turbulenci vymyslel totiž Kim Čong-il nový druh pytlíků na odpad - s igelitem uvnitř...
A to vše jen s myšlenkou na svůj drahý lid - neb, jak známo, od oné politováníhodné (leč přínosné) události již Milovaný vůdce nelétá...


Zdokonalil však jiný dopravní prostředek - obrněný vlak...
Zkrátka: kam Milovaný vůdce vkročí, tam zdokonaluje :-)





15 komentářů:

  1. A zvládá to vylepšování Vůdce i na dálku. Jakože tam ani nevkročí a už vylepšuje?

    OdpovědětVymazat
  2. Nechci do Vůdce rýpat, ale NÁŠ Jára Cimrman je lepší vynálezce!

    OdpovědětVymazat
  3. Leesil: srovnání s NAŠÍM géniem je samozřejmě na místě a Jára Cimrman samozřejmě byl LEPŠÍ!! :o) Je však velmi příjemné zjištění, že i dnes žije na tomto světě člověk, který je podobně nadán a navíc svůj nepřehlédnutelný talent věnuje veřejnému blahu severokorejského lidu. Klidný spánek severokorejských dětí je tím zajištěn. :o))
    JD

    OdpovědětVymazat
  4. Možná NÁŠ velikán, který byl světoběžníkem, kdysi zavítal i do míst mezi Čínou a Japonskem :-). Úplně to vydím před sebou: s výpravou CK mocnářství, který dodávala parní lokomotivy pro mandžuskou severní dráhu... nebo to byly tramvaje ze Škodových závodů?
    A pak, znaven kocháním se krajinou, usedl na oblý bílý kámen... a z toho vejce se posléze vylíhl Kim Čong-il...

    OdpovědětVymazat
  5. Ach můj bože! Omlouvám se za tu příšernou hrubku... To je zas dnes pátek! :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Samá převratná zjištění! Takže on je vlastně Kim Čong-il potomek Járy Cimrmana! Aspoň už vím, proč v Pchjongjangu jezdí české tramvaje, autobusy a náklaďáky:) Zajímalo by mě, co všechno přinesl Cimrman Koreji:)

    OdpovědětVymazat
  7. Zatím jsem se dopracoval k tomu, že Kim a jeho rodina je s největší pravděpodobností z vajec. Že by to byly Cimrmanovy vejce?
    Tím by se možná vysvětlovalo tajemství Vůdcova účesu. Třeba pod bujarou kšticí skromně skrývá onen slavný pahrbek geniality. :o)
    JD

    OdpovědětVymazat
  8. No, já začínám být přesvědčená o tom, že Kimové doopravdy pocházejí z Cimrmanových vajec. A jelikož se nám vlastně nezachovala žádná pořádná Cimrmanova podobizna, tak jeho vzhled můžeme trochu odvozovat z Kimů. Což mě přivádí k myšlence, že Cimrman se dozajisa musel zabývat i genetikou. Protože jak jinak by bylo možné, aby se z Cimrmanových evropských vajec vylíhli Asiaté? Náš génius zajisté musel provést určitá opatření.

    OdpovědětVymazat
  9. Hiroko: Vylepšuje vždy a všude, o tom bych nepochyboval. Ale být na místě je vždy lepší. Milovaný Vůdce tedy rád cestuje (samozřejmě vlakem) a poradí každému, kdo si s něčím neví rady. Fotografie z jeho cest jsou mj. zde:
    http://kimjongillookingatthings.tumblr.com/
    za povšimnutí stojí ty moderní diktafony, které kolemstojící třímají v rukách. To aby jim neuniklo ani jedno jediné Vůdcovo slovo. :o)
    JD

    OdpovědětVymazat
  10. Leesil: A navíc už to jméno! Už vidím korejského celníka, snažícího se v Cimrmanově pasu přečíst a vyslovit jeho jméno. Cé se přece čte jako Ká, to přece ví každý, a ten zbytek se nedá vyslovit. Kimrm... jak? To nejde. Budeš prostě Kim.
    JD

    OdpovědětVymazat
  11. A tím je vlastě celá věc vyřešená: Kimy vyseděl Jára Cimrman:) Všechno do sebe logicky zapadá! A ano, příjmení Kim se zcela určitě odvozuje z původního Cimrman.

    OdpovědětVymazat
  12. Tak - teď jen zbývá urychleně publikovat naše závěry ve Věstníku Akademie věd, než nám je vyfoukne nějaký beznadějně nedůvtipný akademik a prohlásí je za vlastní... V akademickém světě běžný chleba. Ovšem vážně nechápu, co na té Akademii dělají, že na tuto prostou a zcela jasnou skutečnost ještě nikdo nepřišel!

    OdpovědětVymazat
  13. Máš pravdu, musíme být rychlejší. Nelíbilo by se mi, kdyby si někdo na našem objevu přihříval kašičku! Jinak si myslím, že v Akademii čekají právě na lidi, jako jsme my - my všechno vykoumáme a oni to pak prohlásí za vlastní! Hamba jim! Jestli oni tam náhodou nemají agenty, co jsou speciálně cvičení na kradení vynálezů a objevů... A možná je agentů plný akademický barák:) Musíme jednat v zájmu Cimrmana:)

    A jen tak mimochodem jsem přišla na další zásadní věc. Jistě znáte takové ty taneční souboje (mám pocit, že většinou je provozují hip - hap - hopeři). A tady je důkaz, že původ bude v KLDR! A kdo ví, jestli tyto tance náhodou nevymyslel Cimrman. A Kimové je pak jako dědcivové převzali...

    http://www.youtube.com/watch?v=29ehoLeOdqI&feature=related

    OdpovědětVymazat
  14. No, moc bych se neukvapoval. Zatím zde byla popsána linie "po meči", tedy Kimrman, Kimirsen, Kimčongil. Milovaný vůdce má však otce, matku, dva dědečky, dvě babičky, atd., takže zatím je to polotovar, o to více zneužitelný. Jak jsme zjistili, Kim Čong-suk, matka Milovaného Vůdce byla pěkná dračice. Sebastian tyto informace má a zatím je třídí, neb je jich nepřeberné množství. Přeju mu hodně úspěchů v jeho záslužné vědecké práci.
    JD
    P.S.: O tanečním umění by se toho dalo napsat...
    Zde například Kim Ir-sen učí některé základní krokové variace svého přítele Nicolae Ceausescua:
    http://farm6.static.flickr.com/5287/5347199612_54a840a9af_b.jpg
    a díky této spolupráci KLDR - RSR se dostaly základy moderního společenského tance i do Evropy.

    OdpovědětVymazat
  15. :-D Tedy kdo nezná tento blog, přichází o hodně. Skutečně lituji ty ubohé občany, kteří nevědí, že Kim Ir-sen se vylíhl z vejce, které vyseděl Cimrman, totiž Kimrman. Jejich životy musí být tak šedivé! Vždyť co může lidskou bytost naplnit víc než vědomí, že zná původ rodu Kimů? :-)

    Kissaki, který se opět nemůže přihlásit (protože blogger mu bůhvíproč nabízí založení nového blogu, a ne obvyklé přihlášení)

    OdpovědětVymazat