pátek 13. května 2011

Hokej v KLDR

Aktuálně od našeho dopisovatele:
"Vůbec nechápu aroganci a nadutost organizátorů, kteří si dovolí nazývat právě probíhající dálnězápadní přebor v ledním hokeji mistrovstvím světa. Vždyť celého turnaje se účasní jen několik zemí z Evropy a doplňují je jen dýchavičné týmy imperialistických agresorů z USA a jejich nohsledů z Kanady. Z věhlasných asijských
hokejových mocností, se zúčastňuje jen Sovětský svaz. Nejlepší týmy světa, v čele s KLDR, pozvány nebyly, zřejmě z obavy, aby místní týmy před zraky hokejových fanoušků celého světa neutrpěly drtivé porážky. Vzpomeňme jen na poslední výsledky severokorejských hokejistů: KLDR - Malajsie 15:0, KLDR - Spojené arabské emiráty 9:2, nebo KLDR - Mongolsko 22:1 z loňského dubnového šampionátu v Jerevanu. Tyto výsledky opravdu nahání strach.


Cesta k úspěchu je však podmíněna tvrdou prací hokejistů a špičkovým zázemím, které svým sportovcům  poskytuje lid KLDR pod vedením Milovaného Vůdce Kim Čong-ila. Jen díky němu stojí v Pyongyangu slavná hokejová aréna 



vybavená špičkovou technologií. Tak například tryskovou rolbu, vynález Milovaného Vůdce, nemají nikde jinde na světě:


To, že na rolbě chybí rolbař, není způsobeno tím, že by mu rolba ujela, jak tvrdí štvavá imperialistická média, v čele s rádiem Svobodná Asie. Rolba je totiž plně automatizovaná, takže ve vysoké rychlosti upravuje ledovou
plochu bez jakéhokoliv zásahu obsluhy, která tak má více času na studium geniálních hokejových strategií, vymyšlených Kim Ir-senem a Kim Čong-ilem. Tyto jezdí studovat hokejisté a trenéři z celého světa.


(Za povšimnutí stojí dříve zmíněná odpalovací rampa v pozadí).  K pochopení je ovšem nutno znát revoluční historii KLDR, neboť jednotlivé manévry na ledě jsou inspirovány skutečnými manévry Korejské lidové revoluční armády pod vedením geniálního stratéga, generála Kim Ir-sena, při osvobozování země od amerických imperialistů. Instruktáže proto probíhají přímo v terénu a na názorných modelech.




Například švédský hokejista Johansson, do návštěvy demilitarizované zóny vůbec netušil, jaké je správné rozestavení obránců ve vlastním obranném pásmu. Až zde mu to bylo názorně předvedeno.


Dojatí hokejoví začátečníci pak se slzami v očích děkovali svým instruktorům:


 a po dlouhém naléhání jim byla umožněna společná fotografie před sochou největšího hokejového trenéra všech dob -soudruha  Kim Ir-sena:


Na dalším obrázku vidíme hokejistu kanadského provinčního týmu Montreal Canadiens , který se pyongyangským metrem přesouvá na závěrečný zápas s korejskými hokejisty, v němž si mohl v praxi odzkoušet právě získané teoretické informace:




Bezvýznamný kanadský hokejový celek v Montrealu tak bude moci, díky tomuto kurzu, konečně vstoupit mezi světovou hokejovou elitu..."
JD

7 komentářů:

  1. Nepochybuji o tom, že za příčinou takového úspěchu bude nejen velký stratég Kim Ir-sen, ale také velký dietolog a objevitel nutričních hodnot Kim Čong-il... Tuším správně, že základem stravy národního týmu KLDR jsou zvonky z hory Paektu, případně doplněny pro lehkost salátem z lopuchového listu?
    Kdyby strava nesvědčila, lze konec konců tuto geniální víceúčelovou rostlinu použít i jinak:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Máš pravdu Sebastiane, soudruh Kim Čong-il je opravdu jedním z největších světových dietologů, ale pojednání o výživě a stravování v KLDR je rozsáhlé téma, které by si zasluhovalo samostatný článek. Zvonky z hory Paektu ve výživě severokorejských hokejistů samozřejmě nechybí a i díky nim reprezentanti smetli hokejisty Nového Zélandu 3:0, kterým nepomohlo ani zastrašování:
    http://www.youtube.com/watch?v=NUNhqmcUa5U
    JD

    OdpovědětVymazat
  3. Prosím, napište někdo pojednání o alternativních způsobech využití zvonečků z hory Paektu! Velice rád bych si tuto převratnou studii přečetl!

    P.S.: Ještě štěstí, že národní tým KLDR na letošním mistrovství světa chyběl. To by se naši hoši určitě ztrapnili ještě víc než včera se Švédskem.

    OdpovědětVymazat
  4. Já to ani nemohla dočíst, jsem úplně mrtvá:)
    Doufám, že se naši hokejisté nikdy s týmem z KLDR nepotkají. Vypadá to, že by soudruzi našim vyprášili kožichy. Ach, holt nám chybí nehynoucí genialita velkého Kim Čong-ila. Ať se jdou všichni v čele s Jágrem zahrabat. Měli bychom se pokusit do svých řad naverbovat nějakého soudruha se severu!

    OdpovědětVymazat
  5. Já bych spíš hlasoval pro výměnný pobyt - Jágr a spol. okusí zvonečky z hory Paektu a hrdinný tým KLDR u nás přivedeme na pokraj smrti zbraní hromadného ničení zvanou knedlo-vepřo-zelo :-). Pak budou možná síly po fyzické stránce vyrovnány a dojde na strategii... Tedy opravdový boj.

    OdpovědětVymazat
  6. Nejsem si jist, zda by pro obě skupiny hokejistů nebyl přechod mezi národními kuchyněmi přeci jenom příliš velký, až nezvladatelný kulturní šok. Já osobně si neumím představit, že bych vyměnil knedlo-vepřo-zelo za zvonko-pso-rýžo, rýžo-rýžo-rýžo, či snad dokonce - - . Už jen ta třikrát širší nabídka tradičních národních jídel by mnou zacloumala. Člověk pak neví, co dřív.
    JD

    OdpovědětVymazat
  7. Myslím, že vyšokovat Korejce pobytem v ČR je bezvadný taktický tah! Otázka je, jak by našinec přežil v blahobytné KLDR...

    OdpovědětVymazat