neděle 8. května 2011

První severokorejský kosmonaut

Viděli jste už Koreanosaura? A chtěli byste? Zajímají vás dekorace na plotě Milovaného vůdce nebo jak zní Internacionála v korejštině? Narodil se Kim Čong-il z vejce? A jaký obraz mu visí nad postelí?
Na tyto i jiné otázky vám možná odpoví naše nová rubrika "Perličky z KLDR" - anebo taky ne:-)
Jako první přinášíme - severokorejský vesmírný program!
(Byl odhalen při zkoumání místní architektury, konkrétně hotelu Ryugyong v hlavním městě KLDR!)
Ale nyní již předejme slovo našemu dopisovateli:

"K hotelu Ryugyong je k dispozici spousta úchvatných fotek, které každého diváka spolehlivě dostanou do deprese, citlivější jedince pak k suicidě ve stadiu pokusu. Z přiložených obrázků bych vyzdvihl především tento, z něhož je jasně patrno, že KLDR opravdu disponuje kosmickým programem:





Dole stojící budoucí kosmonaut si právě na svém skafandru upravuje dýchací přístroj, aby mohl dále nerušeně nacvičovat pohyb v písečných dunách Marsu. Kdoví, jestli to celé není vlastně velká dpalovací rampa s raketou uvnitř, z níž je viditelná jen špička, umně maskovaná jako budoucí šestipatrová otočná restaurace. Nikdo mi nenamluví, že do tohoto by si šel někdo na oběd. No, i když v Zemi jitřní svěžesti...
Netrvalo dlouho a moje teorie se beze zbytku potvrdila! Dostal se mi do rukou supertajný obrázek ze zkoušky zážehu raketových motorů:


Je to naprosto fascinující pohled na převratné a inovativní řešení odvodu spalin paliva, které není možné najít nikde jinde na světě. Je vidět, že severokorejští technici a inženýři si vzali k srdci moudré rady Milovaného vůdce a jeho geniální myšlenky do projektu zapracovali.
Po dalším studiu severokorejského kosmického programu se mi podařilo sehnat fotografii mírného zadýmení města po oné zkoušce raketových motorů:


Dále fotografie pořízená někdy před dvěma měsíci, z níž je patrná raketa uprostřed celé rampy. Raketa je čtyřstupňová. Jednotlivé stupně jsou rozpoznatelné výstupními otvory pro trysky, které špičkoví severokorejští inženýři, dle dobré rady Milovaného Vůdce,  zamaskovali před zrádnými imperialistickými špiony tak,  že stejné otvory vytvořili i ve všech ramenech rampy. Imperialista, zaslepen špinavými dolary, hamižností a vykořisťováním a zhýčkán elektřinou, teplem, světlem, vodovodem , funkční kanalizací, jídlem a vůbec kapitalistickým pozlátkem, samozřejmě nemůže toto maskování prohlédnout. Ba dokonce se objevily i tak bizarní informace, že jde o hotel!!! 

Na závěr slibovaná fotografie severokorejského kosmonauta, (astronauta?, kimonauta?) zdravícího lid před nastoupením do modulu:


(Kimonaut byl zvětšen zvýšenými příděly zvonků z hory Paektu[1], aby ho všichni dobře viděli). O úspěchu celé vesmírné mise samozřejmě nikdo nepochybuje. Již byly odzkoušeny i nové tvary vodotrysků, připomínající odpalovací rampu i s raketou, které budou spuštěny na oslavu vstupu prvního kimonauta  do vesmíru...






[1] zvonečky z hory Paektu = kořen lopuchu, uctívaný to pokrm Milovaného vůdce, vřele doporučovaný všem občanům jeho šťastné země


4 komentáře:

  1. Mně by prosím zajímalo, za předpokladu, že se Kim Čong-il narodil z vejce, kdo to vejce snesl? Kim Ir-sen? A je Kim Čong-un tím pádem taky z vejce? (Z Kindervejce ale asi ne, to je výmysl kapitalistických zemí.)
    Celý článek je tak vtipný, že jsem se tu málem udusil svým obědem, sestávajícím zejména z rýže.

    OdpovědětVymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  3. Kissaki: Vědecký výzkum na téma původ Kim Čong-ila a rozšíření čeledi kimoidních již proběhl. Vysledovaná linie ale sahá až někam do svrchní křídy, takže Sebastian bude mít spoustu práce s utříděním získaných informací. JD

    OdpovědětVymazat
  4. Jsem zvědavá, co nám dál přineseš. Soudruzi z KLDR jsou zdroj informací velkého kalibru:)

    OdpovědětVymazat