pondělí 11. června 2012

Deštivé odpoledne v ZOO

Justýnek děsně moc chtěl jet na výlet. Okouzlily ho Rivilovy a Araltovy fotky z lesa, tak pořád škemral, až jsme mu výlet slíbili - jenže pršelo. A pršelo a pršelo. A pršelo.
Ale protože už jsme všichni měli výletní náladu, tak jsme vyrazili do ZOO na Svatý kopeček, že se schováme do pavilónu s netopýry:-). Nakonec byl ale v celé ZOO klid a mír, uřvaní haranti s rodiči byli doma a zvířátka poklidně spala...
Jako třeba vlci:


Nebo lví máma s lvíčátkem:


I klokani spali - s těmi se ale Justýnek musel vyfotit (i když mně se to moc nepovedlo):


Pak se ještě vyfotil s perutýnem:


A biotopem korálového útesu:


Nebo s žirafou:


 První místo v trávení volného času při deštivém dni ovšem vyhrává.... SURIKATA!


Nebyl bych to ale asi ani já, aby mi při odpoledni v ZOO něco nezačalo citelně chybět - trocha toho baroka:-). A jelikož Svatý kopeček je svatý kvůlivá velkému poutnímu kostelu (vznešeně řečeno basilica minor), tak tady je:

z dálky a v dešti

v detailu boční strany
zadní trakt s kaplí
No jo, nemůžu si pomoct, zvířátka jsou úžasně milá, Justýnek je zlatíčko, ale co se focení týče - baráky, to je moje! :-)

15 komentářů:

  1. Páni! Já už nějakou dobu plánuju výlet do pražské zoo a fotografický výlet do jakékoli zoo, takže bych to mohl spojit a vzít s sebou i Flaviána. To budou orgie! :-D Ano, zapíšu si to na svůj seznam věcí, které chci v Praze podniknout (jednou z nich je i ochutnávka pravého suši v suši baru).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doporučejeme deštivý den:-). I když Flavi není stydlivka jako Justýnek, tak by mu možná okoločumící davy nevadily...

      Vymazat
  2. A co na to Justýnek říkal? Nebál se lvů nebo perutýna?
    JD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Říkal, že to bylo bezva - bál se jenom těch strašně halasných tvorů, co pobíhali na stejné straně mříži nebo skla jako návštěvníci:-). To byl rád, že se může schovat do batohu. Ti se mu fakt jako hodně nelíbili - ale naštěstí jich tam nebylo moc. Tak jsem mu slíbil, že až pojedeme do lesa, tak tam nebudou vůbec:-)

      Vymazat
    2. Myslíš takové ty, co byli výškově jen o něco větší než on a hulákali - jéééé opičkááá, nebo takové ty větší, kteří tam hulákali - Máááňóóó, tož ndite na te žraloke, já to zvostano o peva, případně - šišmarjá nééé, myšíííí! A majó křidlááá! Deme hneť ven! Hnééééť!
      ;o)
      JD

      Vymazat
    3. Říká, že je to prašť jako uhoď - a já s ním do písmene souhlasím:-). Oba dva vyskytující se živočišné druhy nepatří mezi naše oblíbené. Z rodu Homo sapiens máme nejradši ty, co se pohybují nehlučně, nejlépe vybaveni knihou a brýlemi, a tiše si pro sebe mumlají "Pipistrellus pipistrelus - nezvyklé vybarvení" nebo "zaalpská renesance", případně "štípaná industrie pozdního aurignacienu":-)

      Vymazat
    4. Tak s aurignacienem jsem na štíru, to nevím, jestli Justýnka potěším. To spíš, jakožto noční můra, bloumám v záklonu a tiše rozjímám - ha, Menkalinan, β Aurigae, zákrytová proměnná, binární systém druhé magnitudy, spektrální třídy A2IV/A2IV/MV, a od ní na jedenácté M 36 a M 37 by mohly být vidět. Kdyby byly vidět. Nejsou. Chčije a chčije. Tak nic, tak prd... Aurignacien má jisté výhody. Je vidět i za deště. Tedy není-li déšť příliš hustý.
      JD

      Vymazat
    5. Za deště ano, ale zase ne potmě:-). A ještě jáma musí být dostatečně hluboká nebo v muzeu otevřeno... Tady je vidět, jak je hezké oddávati se více vědám (jak říkávali pánové Bouvard a Pécuchet:D). Matně tuším, že tvé vědy jsou takové astrofyzikální...

      Vymazat
    6. Ano, ano. A je obrovskou ztrátou pro celé lidstvo, že se této vědní disciplíně patřičně nevěnovali oba zmínění pánové. Takové talenty v oblasti vědy, umění či tělovýchovy se jen tak neobjeví. Vždyť stačí vzpomenout na jejich přínos v oblastech genetiky či lebkozpytu. A což teprve bojová umění!
      http://www.youtube.com/watch?v=WoHhI-8AHWY
      Jak ladné pohyby, jak vytříbený styl! Samotný Chuck Norris by se měl co učit...
      ;o)
      JD

      Vymazat
  3. Jsem ráda, že je další článek s fotkami, měli jste asi skvělý výlet, když jste nepotkávali příliš těch divných tvorů, holt jste si vybrali dobré počasí a nějakou ospalou hodinu - nejvíc mně však pobavily komentáře:-D
    My, co máme doma ty pro vás nepřátelské ukřičené tvory, co nemají brýle ani si nic tiše nemumlají, se velmi bavíme:-D Když jsme byli naposledy v téhle ZOO, tak jsme je měli samozřejmě s sebou:-))

    OdpovědětVymazat
  4. Bezva reportáž z výletu! Justýnek si to jistě užil:-)
    Do ZOO je lepší chodit za škaredého počasí, aby všude nebyly davy. Snad se taky do ZOO dostaneme, mohli bychom do Hluboké nad Vltavou, v tamějších končinách se často motáme.
    Justýnkovi to s perutýnem sluší:-) A ostatní fotky jsou taky bezva. A ta surikata nemá chybu:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My se prosím svorně domníváme, že si surikata nahřívala bříško:-)

      Vymazat
    2. Surikaty jsou úžasná zviřátka:-D

      Vymazat
    3. Jsou, ale po náročných víkendech ty pondělky bývají k nepřežití:
      http://www.youtube.com/watch?v=sP6XHwI5meg
      JD

      Vymazat
    4. Čím to, že si jako surikata připadám i ve středu?! :-)

      Vymazat