pondělí 25. června 2012

Brdo a jistá Olga:-)

Tak jsem se konečně dočkal slibovaného výletu a focení v přírodě. Sebastian s kamarádem JD mě vzali na výlet na Brdo - slíbili mi skály (s úžasnými názvy jako Vylízaná skála, Poscaná skála, U ožralýho Matěja a tak:-D), samotný nejvyšší kopec Chřibů Brdo (taky bezva název), dokonce s rozhlednou, a pak ještě stezku partyzánského oddílu Olga.
Kdo by odolal, že? :-)
A jelikož už mi z Číny poslali mé outdoorové vybavení a tenisky (mám opravdové číny z Číny, heč!:-D), tak jsme v neděli vyrazili.
Sebastian dokonce půjčil foťák, abych nebyl mrzutý, že nemám žádné hezké fotky. No... já se snažil, ale ne všechny fotky vyšly, protože Sebastian je kopyto... Začínám mít takový dojem, že on vážně umí fotit jenom Londýn...
Tak tady jsou aspoň některé, na které se hodí koukat - a mé supr nové kalhoty a tenisky!
(Zbytek nové garderóby nafotíme posléze - asi do nějakého módního editorialu:-D).

Tak tady jsem na Vylízané skále

při sestupu
pózuju ve vyhnilém pňu

na rozcestí pod Brdem - s cedulí "Brdo" jsem zkrátka toužil být zvěčněn:-)
spočinutí - to je moc hezká část výletu
A pak už to začalo - stezka partyzánského oddílu Olga... Nebyl jsem ušetřen výkladu, zábavných historek ani naučné tabule. Tam jsem se vyfotil:


A pak jsem se vyfotil i s partyzány - povšimněte si prosím slečny vedle mě, to je ona legendární Olga,po níž byl oddíl pojmenován - jak říkal Sebastian (slovy jednoho svého kamaráda), je vidět, že se slečna těšila všeobecné oblibě obyvatelstva... Tedy přinejmenším celého partyzánského oddílu:-D


Tohle ovšem nebyl oddíl, to bylo jen velení - celý oddíl byl:

Ach můj bože! A to se tam ke mně ještě nevešli všichni!
Pak mě ještě vyfotili s památníkem celé partyzánské brigády Jana Žižky, co stál opodál - oddíl Olga prý byl jeho součástí.

A po tomhle všem už jsem se dal radši na modlení:


Jedno vím ale jistě - až vyrostu, rozhodně nebudu partyzánem! Je to práce nevděčná, zbytečná, a otravujou vás tam nějaké Olgy... (O těch nevkusných hadrech, co nosili,ani nemluvě!) A to ještě říkal Sebastian, že prý si navzájem kradli boty! Ubohý moje krásný číny, nikdy!
Čím budu, to ještě nevím - ale radši jsem nad tím moc nedumal, proč si kazit hezký vejlet, že? A tak jsem jenom žužlal stéblo a užíval si ten klídek a pohodu...



8 komentářů:

  1. Ahoj Justýnku, nevíš jak je po té procházce Sebastianovi? Když jsem ho viděl naposledy, byl trošičku unaven. No, spíš to vypadalo, že ho bolí celý Sebastian.
    JD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jsem se zeptal - hrdinně tvrdí, že byl unaven především z toho obřího nášupu v McDonaldu v devět večer a že ho nožičky ani trochu "nebolijá"... Ale po pravdě vypadá spíš jako "leží tu v oboře, nožky má nahoře, bojím se, bojím, že umře":-)
      Kolik že to bylo vlastně kilometrů, ta procházka?
      ...
      Prý že nemám žalovat! Já tady za něho vyřizuju agendu a tohle je vděk! Jsem hluboce uražen.
      A mně "bolijá nožičky" abyste věděli!
      Tak!

      Vymazat
  2. Bylo to asi 13,5 km. Justýnku a 3 Tě nebolí? Ono sedět obkročmo na horním cípu pěticípé hvězdy, vykované z poctivé, socialistické oceli asi nebylo nic příjemného. Ve středověku se to používalo jako druh mučení.
    JD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já naštěstí neseděl rovnou na horním cípu, ale tak kousek za ním... to už bysme tu asi jinak byli dva Justýnci:-). Takže 3 v pořádku, jen mě to tlačilo do... hm, nato tu není piktogram:-D

      Vymazat
    2. Je: 8- nebo --8 podle toho, kdo je poblíž. ;o) Ale předpokládám, že obrázek sličné partyzánské velitelky Olgy nebyl tím správným stimulem. ;o)
      JD

      Vymazat
  3. Tedy Justýnku, z tebe se klube velký cestovatel! Úžasná reportáž z výletu! Moc se mi líbí fotky a popisky k nim:-) Budu se pokaždé těšit na váš další výlet!

    Musím říct, že skvěle pózuješ:-)

    A jsme rádi, že Sebastian přežil:-)

    OdpovědětVymazat
  4. No super! Tam už jsem dost dlouho nebyla, to je ostuda:-) Parádní výlet - fotky a ty popisky - jako vždy jsem se dost nejen pokochala, ale i pobavila.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě těší - Justýnek sice kapku brblal, ale ti partyzáni si o to přímo říkali:-). Už se těším, až zase někam vyrazíme.

      Vymazat