neděle 2. prosince 2012

Jak jel Justýnek do Prahy aneb Úžasný den s úžasnými lidmi... :-)

Vypravili jsme se v tomto adventním čase s Justýnkem na návštěvu do Prahy. Pro Justýnka to byl zážitek jako hrom - a to už od prvních chvil, neb jsme se svěřili do péče Českých drah. A Justýnek nedal jinak, než že ho musím vyfotit ve vlaku:-). Vzhledem k brzké ranní hodině jsme byli v kupé nejdřív sami, takže se mohl hezky rozvalovat... Na druhou stranu to tam ale kapku házelo, takže nerozmazaná fotka je vzácnost:-)




A pak už Justýnka čekalo seznamování s novými kamarády - nejprve na Smíchově s Flavim... Tam taky čekalo překvapení, které prostě nemohlo počkat do Vánoc:-).
Takže Flavi, Justýnek - a Justýnkovy nové vlásky... a vlastně taky Justýnkova nová chlupatá svetromikinka! Ano, adventní pražský Ježíšek byl letos k Justýnkovi velmi štědrý - od Flaviho "staršího bratra" Psiska dostal tuhle neobyčejně slušivou "plyšovou" svetříkomikinku, a pak následovala ještě spousta jiných dárků, které budou postupně k vidění (nebo případně dofoceny později).




S dalšími novými kamarády se Justýnek seznámil v čajovně v Libni. Bylo jich tolik, že ani nevíme, jestli jsme si všechny správně zapamatovali... ale jestli dobře počítám, i s Justýnkem to bylo nejméně 12 BJD kamarádů... a dvě malé vietnamské "soudružky":-D - ty bohužel na dokumentárních fotografiích, které v čajovně pořídila teta Žabža a s laskavostí nám je dovolila použít, nejsou vidět... Ale na blogu tety Žabži (a Rivila, Aralta, Weylyna a Midoriho:-D) jsou k vidění - přinejmenším v příspěvku z předchozího většího BJD sjezdu, kterého jsme se bohužel nezúčastnili.
Ale i tento menší sraz si Justýnek ohromně užil - nejdřív byl z toho šrumce okolo lehce vykulený (byla to vlastně jeho první sociální interakce se "soukmenovci") a trošku zakřiknutý, takže seděl jako oukropek a "ztělesněná nevinnost"...


... ale postupně se začal seznamovat - a když si ho vzal na klín a pod ochranitelské křídlo přítomný elf, byl blahem bez sebe. U strýčka Rivila se  očividně cítil v bezpečí - blahem přímo vrněl a předvedl se mu ve všech odstínech a sestřizích svých vlásků:-).







Mimo strýčka Rivila si pak ještě velmi porozuměl s princem Lawrencem - špitali si tam spolu v koutku nějaké aristokratické tajnosti a když byli vyrušeni, netvářili se moc nadšeně:-):


A na závěr ještě Justýnek se svým dalším adventním dárkem - plyšovým králíčkem Azuritem od tety Žabži:


Tady už je vidět, jak byl pod tíhou dojmů utahaný:-). A to nás ještě čekala cesta domů (tentokrát v kupé s basketbalovým týmem Sparty:-D). Po včerejším náročném dni je Justýnek stále zalezlý v pelechu - s neodmyslitelným králíčkem - ani nedutá a přebírá si zážitky...
Takže nějaké spisování zbylo zase na mně:-).

Díky moc všem - a Žabže za fotky!

13 komentářů:

  1. Jsme rádi, že se vám v Praze líbilo! Rivil je takový velký chovač a rád by si Justýnka pochoval zas:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Justýnek by se taky moc rád nechal znovu pochovat:-). Bylo to zkrátka skvělé!

      Vymazat
    2. Já jsem velký chovač! Těžko říct, jestli je horší Rivil nebo já:-D

      Vymazat
  2. Malá, roztomilá stvoření prostě nejde nepochovat na klíně. :-) A je jedno, jestli si je "ukradnete" v čajovně nebo v tramvaji. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A malá roztomilá stvoření jsou hrozně ráda:-). Obě:-)

      Vymazat
  3. Pokusím se spočítat BJD. Takže: Justýnek, Flavi, Rivil, Aralt, Midori, Weylyn, Lawrenc, Schirrú, Jesse Kai, Severi, Raul a Viktor. To je 12. Trefil ses! Páni, mně ani nepřišlo, že nás tam byla taková hromada. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za osvěžení paměti - a pokud Severi měl bílé vlasy a klobouček a Schirrú dlouhé černé s copem, pak už možná i správně přiřadím ke jménům obličeje:-)

      Vymazat
    2. No, a když si zapamatuješ těch dalších cca 40 BJD, co se zúčastňují srazů... tak už se ti do té hlavy nevejde nic jiného. :-D

      Vymazat
  4. No my jsme byli tak nadšení, že jsme z toho s Lawrim onemocněli. :D Asi moc zážitků, ale děkujeme. Bylo to fajn..:))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak ať je vám brzo líp - držíme s Justýnkem palce!

      Vymazat
  5. A my jsme tak nadšení, že jsme úplně mimo:-D

    OdpovědětVymazat
  6. No jé, museli jste si to náramně užít! Nejvíc zbožňuju fotky s Flavim, každý zvlášť jsou k zulíbání, ale dohromady jsou k sežrání :-) :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Škoda jenom, že zrovna ty jsou focené jen mobilem, takže ta kvalita kapku kulhá :-)

      Vymazat