pátek 7. prosince 2012

Výprava za kostřivci :-)

Včera jsme podnikli výpravu za kostřivci (vysvětlivka: podle jednoho citátu ze Zeměplochy Terryho Pratcheta, kniha Sekáč, tak s bratrem říkáme kostrám:-D).
Jsou totiž na světě lidé, kteří mají kostřivce rádi - kromě mě jsou to ještě archeologové, antropologové a patrně ještě nějací spřátelení střelení gotikové... Myslím:-). Gotiků moc neznám, zato znám archeology a antropology.
V rámci družby jsme včera navštívili kolegy, co vykopávají ze země Slovany a Avary; tedy ty z pracoviště ve Starém Městě u Uherského Hradiště, kde mají i Památník Velké Moravy.
A tam měli impozantní počet kostřivců...





Měli tam ale taky úžasné velkomoravské šmuky (i s majiteli) ...







A protože s námi byli i tací, kteří krásu kostřivců neumí patřičně ocenit, navštívili jsme taky ještě muzeum v Bojkovicích - je to takové malé, milé a domácké muzeum:-). Sice tam neměli ani jednoho kostřivce, zato ale měli vycpanou slepici na posadě:-D:


A nepřekonatelnou expozici "Historický byt" - 30.-50. léta, provedenou do všech detailů včetně vypínačů, zásuvek, fíkusů...






... ale taky lina (nahoře) nebo koberců a vysavačů...


A samozřejmě nechyběl stylový hajzlík i s nařezaným Rudým právem!


A na závěr vyšívané motto z kuchyně - mluví za vše:


:-D

8 komentářů:

  1. Takhle to ještě u některých lidí vypadá. :-D

    OdpovědětVymazat
  2. Myslím ten byt. Ne ty kostry. :D

    OdpovědětVymazat
  3. Kostry by byly taky fajn:-). Ale s tím bytem to je pravda - připadal jsem si jako u babičky... jen futrál na hadici vysavače měla zalátaný silonkou:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zlobíte, žádný kostičky nebudou! :D

      Vymazat
    2. No tak, zase jste tatínkovi rozebrali toho velkomoravského bojovníka?! Ach jo - to on bude muset zavolat tetu antropoložku a ta vám dá na p*del! :-D

      Vymazat
  4. U nás v rodině se takový nábytek pořád ještě najde:-)
    A my měli dokonce pár kousků ještě poměrně nedávno i v paneláku:-)
    Jsem ráda, že jsi pracovní cestu pojal i takhle s focením, je to skvělý report! A kostičky mi připomněly, že jsme letos výletění moc nedali. Snad to v novém roce napravíme:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vzhůru na plány na nový rok!

      Vymazat
    2. No to jo! Snad nám skřítci výletníci budou dopřávat:-D

      Vymazat