neděle 2. září 2012

I Kilgore by se divil...

Kilgora Trouta, největšího mimoně světa, asi netřeba představovat fanouškům skupiny Dybbuk (posléze Zuby Nehty) a asi ani čtenářům Kurta Voneguta (jeho duchovního otce)... Kdo ho neznají, tak jen: je to ten, co šel do kina, neví, kdy začíná, a na záchodě najde napsanou otázku "Jaký je smysl života?" Jenže Kilgore Trout nemá pero ani tužku, nemá ani ohořelou zápalku - a tak nechá otázku bez odpovědi... Jak praví píseň:-D
Ale na Kilgora jsem si vzpomněl hlavně proto, že je autorem památného výroku, který rád cituju: "Lidé jsou různé".
A některé lidé jsou úplně střelené - jako třeba octaři a ti, co věří v zlepšení životního prostředí tím, že si do včelího vosku zalejete fajné špony a tím si odrušíte nefajné záření... Fakt - taky bych nevěřil, co někoho napadne, ale obdržel jsem od JD pár odkazů na obveselení... http://octovani.webnode.cz/ ,  http://zony.vbrne.info/orgonity.htmlhttp://orgo-net.blogspot.cz/2009/03/cloudbuster-pro-zacatecniky.html - s dobrým doporučením jít se napřed vyčurat (a při čtení raději nic nejíst a nepít).
I užasl jsem.
A poté jsem neprodleně založil Ligu za zachování mraků, Spolek milovníků kondenzačních par a taktéž - když už jsem byl v tom rauši - Klub pro ocenění krás světelného smogu.
A začal jsem verbovat členy... Nebylo to ovšem snadné - JD mi odepsal toto:
"Tak tedy do tvé Ligy za zachování mraků podávám okamžitě přihlášku, stejně jako do Spolku milovníků kondenzačních par. Ovšem opravdu, ale opravdu zásadně budu bojovat proti Klubu pro ocenění krás světelného smogu, bo když je světelný smog, tak je na obloze prd vidět, a to já, jakožto amatérský astronom opravdu nemůžu tolerovat. A navíc světelný smog na rozdíl od oblačnosti neodejde. 
S největší pravděpodobností založím Český svaz bojovníků proti světelnému smogu a Výbor na obranu noční tmy. Jsem plně připraven sloužit zájmům všeho lidu, takže samozřejmě, nebude-li zbytí, vyslyším volání občanů a navzdory mé vrozené skromnosti se jednohlasně - vahou svého jediného hlasu - zvolím prezidentem obou organizací. Činnost je jasná. Napřed proběhne školení obránců noční tmy, kde budou probírána tak zásadní témata jako: Definice tmy, Tma a její význam pro vznik noci, Hejkal a upíři neexistují, Co všechno můžeme vidět, když je tma (s promítáním diapozitivů), Co všechno nemůžeme vidět, když je tma (s promítáním diapozitivů), Lokality bez světelného smogu - oceány, pouště, KLDR. Ocenění osobností za přínos v boji proti světelnému smogu - Kim Čong Il in memoriam, Kinematika a dynamika translačně rotačního pohybu a jeho význam při vyšroubování pojistek z kandelábrů. Základy střelby z praku. Použití mechanických ručních nástrojů při přenosu kinetické energie rázem, aneb kladiva a rozvodné skříně. Stožáry vysokého napětí jako objekty poškozující krajinu. Základy pyrotechniky. Bezpečnost a ochrana zdraví při práci. Exkurze do Synthesie Semtín. Exkurze na oddělení plastické chirurgie.
Po této sérii přednášek a exkurzí se každý člen na vlastní náklady vybaví kladivem, šroubovákem, kombinačkama, Semtexem a příručkou BOZP a může, jako vyškolený odborník, začít práci na zabezpečování noční tmy. Zvítězíme!"

No a mně nezbývá než dodat - zájemci o členství v jakémkoli ze zmiňovaných spolků, hlaste se!
Není třeba se obávat militantních střetů (snad jen někdy při akci u kandelábru), neb jsme se s JD usnesli, že Klub pro ocenění krás světelného smogu i Český svaz bojovníků proti světelnému smogu jsou spřátelené družební organizace, podmiňující jedna druhou, takže se budeme nenávistně podporovat :-).

Pro adepty členství BJD sekce - Justýnek je členem Klubu pro ocenění krás světelného smogu, protože v mihotavém světle velkoměsta mu to neobyčejně sluší; kdežto když je tma, není žádný Justýnek vůbec vidět, což je šlendrián, a být zastíněn nějakými hvězdami (byť by byly na nebi), na to není Justýnek ani v nejmenším  zvědavý! (Konec hlášení BJD sekce).
:-D

ilustrační foto:-D (autor - autor)

27 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. To nás těší! A kam konkrétně toho kterého z vás máme s Justýnkem zapsat?

      Vymazat
    2. Rozhodně zbrojíme proti světelnému smogu, takže Klub pro ocenění krás světelného smogu je organizace, kterou je nutno zlikvidovat. Bude mezi námi bitva!
      My se půjdeme zaučit do KLDR, tam je tma tmou! A září tam jasné hvězdy! Tma, která vládne v ČR je podvod! Tak si říkám, jestli je to opravdu tma! Třeba nám imperialisté podstričili nějakou náhražku...

      Ztotožňujeme se s Ligou na zachování mraků a velmi nás zaujalo octování. My budeme bojovat za dobré životní prostředí octem. Kam půjdeme, všude s sebou budeme nosit lahve s octem, všechno polijeme a budeme se živit zásadně buřty nebo tlačenkou s octem a cibulí, nakládanými okurkami a podobnými skvělými jídly.

      Vymazat
    3. Boj to bude velmi lítý:-D. Vaši přihlášku předáme JD, bude zajisté velmi poctěn. A potěšen tak uvědomělými členy.
      Prozatím tedy budeme v Klubu pro ocenění krás světelného smogu s Justýnkem sami... Ale nevadí, když tak se uchýlíme do rezervace - předběžně máme totiž s JD dohodnuto, že až jeho Svaz ovládne celý svět a všude nastane tma, bude v Londýně zřízena Rezervace světelného smogu. Toaby budoucí generace věděly, proti čemu mají bojovat:-D. Můžete nás tam navštěvovat.
      Ještě budeme muset vyzkoumat, jak je to s těmi mraky a octem... pořád nějak nemám jasno, jestli ocet ničí jen kondenzační páry, nebo i oblačnost jako takovou... Abyste si tedy tím octováním nepřitížili:-D.
      Ale octujte, je vám to přáno.
      My zase budeme létat letadlem s nezataženými okénky, abychom jedním vrzem podpořili kondenzační páry i světelný smog. A jíst budeme v čínské čtvrti - tam mají k žárovkám ještě lampióny!

      Vymazat
    4. Upozorňuju, že chemie a fyzika jsou pro mě pojmy na miliardy mil vzdálené:-D Takže budu s dobrým svědomím lít všude kolem sebe ocet a nesmím si připouštět, že bych octem mohla změnit klima na Zemi:-D
      Weylyn se ale k tobě a Justýnkovi připojí v Klubu pro ocenění krás světelného smogu. Že prý bude lítat na koštěti a vypouštět do ovzduší různé splodiny:-D

      Vymazat
    5. Vítáme Weylyna v Klubu! A když bude mít koště řádně osvětleno, to bude teprve věc! Barevná hudba vítána:-D

      Jinak co se týče chemie a fyziky,tak to jsme na tom stejně - já taky furt nechápu,jak se to s tím octem a šponama vlastně má... Ale hlavně nechápu, co někomu vadí na tak úžasných věcech, jako jsou kondenzační páry od letadel, mraky nebo světelný smog (teda s výjimkou astronomům)... Taková estetická záležitost!

      Vymazat
    6. Weylyn si koště určitě důsledně osvětlí:-D Bude dělat Klubu čest:-D Rivil, Aralt a já světelný smog rádi nemáme, protože ničí tmu! Člověk nemůže jít ven a pěkně od plic si říct "je tu tma jak v prdeli!". Tmu v prdeli nám světelný smog zničil:-/

      Já si asi na důkaz mé octové příslušnosti naložím utopence:-D


      Vymazat
    7. V naší prdeli světa zvané město ještě tmu jako v prdeli máme:-). I vyvážet bychom mohli. Chabé pouliční osvětlení se skomírajícími zářivkami se sice snaží, ale číst se u toho nedá a cestou na hajzlík si stejně musím rozsvítit:-D.

      Myslím, že jsi octování posunalu na druhý level! Jiní octaři jsou amatéři a nedouci:-D Houby s octem!

      Vymazat
    8. Žabžo, děkuji za projevenou přízeň. Jen ještě budu muset dopilovat taktiku a strategii akcí proti(?) Klubu pro ocenění krás světelného smogu, což bude velmi obtížné, ba co dím, bude to zhola nemožné, neboť jde o spřátelenou družební organizaci. Navíc se Sebastianem zároveň společně zasedáme v Lize za zachování mraků a ve Spolku milovníků kondenzačních par. Jedním z typů akce, která mě teď napadá, je vzor kamikadze, tedy vzít Sebastiana sebou. S pomocí chemických zbraní. Za nejvhodnější z nich se mi jeví bojová látka C2H5OH, vznikající kvašením bobulí Vitis vinifera s krycím názvem Chateau N'guma. Jen si nejsem úplně jist účinností této hrozivé chemické zbraně, neboť Sebastian ji občas ve volných chvílích aplikuje sám na sebe, což zvyšuje pravděpodobnost jeho rezistence.
      Sebastiane, co Ty na to? ;o)
      JD

      Vymazat
    9. Chateau N'guma jest vskutku hrozivou zbraní - a to nejen chemickou, ale rovněž s nedozírnými následky ma ekonomiku. Především jedince:-).
      Leč my s Justýnkem jsme odhodláni vytrvat! Naším heslem je: "Pravidelnou aplikací k vyšší rezistenci!" Bohužel nám docházejí zásoby...
      Ale bojovníci v Chile mají také kvalitní chemické zbraně:-D

      Vymazat
    10. Ach ano, Chile a Cabernet sauvignon. Toť ta správná zbraň pro boj se světelným smogem. Je-li aplikována v dostatečném množství, nastává tma. Mám to několikrát odzkoušeno... :o)
      JD

      Vymazat
    11. Ha - to my zastánci světelného smogu preferujeme Sauvingon blanc :-D. To nebude náhoda...

      Vymazat
    12. Po něm tma nenastává? Ani po větším množství? :o)
      JD

      Vymazat
    13. Ne, jen v kombinaci s chardonay:-). Jinak nastávají exploze světel, barevné šmouhy a ohňostroje.

      Vymazat
  2. Hele a co burčáková družba? Z toho se pak člověk rovnou i pos... :-D
    Usoudili jsme, že se budeme kamarádit i s příznivci světelného smogu, jelikož máme i jednoho příznivce doma, půjde to snadno:-)
    Byla by škoda vraždit Justýnka a Sebastiana, na tom jsme se doma jednomyslně shodli (a taky zatím nechceme vraždit Weylyna).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Burčáková družba... hmmm. To by muselo být výjezdní zasedání někde tady:
      http://maps.google.com/maps?ll=48.795,19.0784&spn=0.1,0.1&t=h&q=48.795,19.0784
      s tímto:
      http://www.fotoaparat.cz/g/05/12/09/171311_a70f2.jpg
      + kýbl Ibalginu sebou.
      JD

      Vymazat
    2. Proč zrovna tam? Nebylo by lepší jet na jižní Moravu? :-D Ale problém je, že já jsem abstinent:-D
      Nějak jsem si naběhla:-D

      Vymazat
    3. Harmanec. "Obec" se třema panelákama a Harmaneckými papiernami, historicky prvním a tehdy i jediným výrobcem roličkového toaletního papíru v Československu. Když před 25 lety tato papírna vyhořela, zaplakal celý národ, neb novinový papír ucpával záchody a drásal hemoroidy. Rudé právo bývávalo tehdy po použití opravdu rudé. A dámy to měly ještě o poznání složitější. Tato událost se však velmi pozitivně zapsala do literární historie, neboť jakýsi talentovaný umělec ze střední Moravy složil báseň, která získala celosvětovou proslulost, obzvláště na Hulínsku:
      Není vata, nejsou vložky,
      co si dáme mezi nožky?
      My jsme holky z Hulína,
      dáme si tam ...
      (každý si jistě domyslí, vulgarismy sem dávat nebudu)
      Zpoetizovaný návrh řešení této tragické situace a jeho praktická aplikace měla i velmi pozitivní vliv na růst populace a tedy zvrácení gradientu demografické křivky do kladných čísel.
      Dnes již Harmanecké papierne jedou na plný výkon, takže konzumace burčáku v bezprostřední blízkosti jejích expedičního skladu bude naprosto bezpečná.
      A s tou abstinencí to taky nemusí být problém. Krásně to popisuje Jaroslav Hašek ve své humoresce "Pokus o abstinentní večírek čili Amerikánská zábava" která končí slovy hostinského Vašaty, vzdor škodě, kterou utrpěl - "špatná situace hostinských místností se dá jedině zlepšit pořádáním abstinentních večírků a amerických zábav."
      Vřele doporučuji k přečtení. :o)
      JD



      Vymazat
    4. Hmm, tak si ty plky čtu po sobě ještě jednou. Úplně stačilo napsat - vyrábí se tam hajzlpapír...
      JD

      Vymazat
    5. Mně se zase vybavila jiná lidová tvorba: "NA ZÁCHODĚ NEJSI SÁM - JE TAM S TEBOU HARMASAN!"
      Harmaneckým papiernám 3x zdar! :o)

      Vymazat
    6. Ach ano, jak jsem jenom mohl zapomenout! Děkuji za připomenutí Sebastiane. :o)
      Založím Harmasan fanklub.
      JD

      Vymazat
    7. Ach, moje nevědomost je do nebe volající! Děkuji za úžasný výklad a klidně vstoupím do jakéhokoliv fanklubu "cenných toaletních papírů" :-D

      Vymazat
  3. Nevím, jestli to někoho zajímá, ale já založil Klub anonymních závisláků na internetu. Momentálně držím již měsíc půst, který jsem kvůli vám porušil! :-D Teď budu muset celý počítač včetně klávesnice, myši a bedýnek, ve kterých to chrastí, schovat na půdu (kterou nemám) a až do Vánoc se vyhýbat veškeré výpočetní technice, abych nebyl sesazen z postu samozvaného předsedy klubu.

    OdpovědětVymazat
  4. Tak jsme se dostali od octování, tedy "čištění" oblohy od kondenzačních čar až k Harmasanu. I když proč ne? Taky čištění, i když ne oblohy a ne od kondenzačních čar. Leč zpět k tématu - "některé lidé jsou úplně střelené" - jak pravil Sebastian. Další zářící hvězdou na nebi České a tak trochu i světové vědy se mi jeví jistá Aluška, prosazující léčivé zírání do Slunce. Sice po tom až tak úplně dobře nevidí, ale zato je přesvědčená, že až dosáhne úplného mistrovství, bude veškerou energii přebírat od Slunce a nebude muset ani jíst, ani pít, jak to umí jistý Hira Ratan Manek... :o)
    Opět doporučují nejíst, nepít... aby člověku nezaskočilo:
    http://karolinaloskotova.blog.cz/1104/1-lecivy-potencial-slunce
    reakce klubu skeptiků Sisyfos, který uděluje věhlasnou cenu Bludný balvan (ve zkratce BLB) na sebe nenechala dlouho čekat. Aluška Bludný balvan v kategorii jednotlivců získala, i když jen bronz:
    http://www.sysifos.cz/index.php?id=vypis&sec=1333129029
    Nezbývá, než sličné laureátce tohoto významného ocenění popřát hodně úspěchů v její bohulibé práci a držet palce, neboť na zlato určitě má.
    JD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A ještě dodatek. Aluška zmiňuje svoje přesvědčení, že žije uvnitř duté Země. I tato teorie duté Země má své vědecké celebrity. Např. jistý pan Jiří Woodman:
      http://objevto.blog.cz/rubrika/duta-zeme
      http://objevto.blog.cz/1002/skryty-svet-pod-nasima-nohama
      své příznivce má i na www.orgo.cz:
      http://www.orgo.cz/viewtopic.php?f=23&t=325&start=30
      je-li ovšem pravdou tvrzení těchto iluminátů, že obraz světa je jen obrazem jejich mysli, naskýtá se otázka, není-li i jejich mysl a samozřejmě orgán jejich mysli, tedy mozek, poněkud dutý. S politováním musím konstatovat, že pan Woodman laureátem ceny Bludný balvan zatím není. Leč co není, může být. Pan Jiří Woodman je pro mě jasným favoritem na zlato.
      :o)
      JD

      Vymazat