pátek 20. července 2012

Britský humor - déšť a bitevní lodě

Ano, o britském humoru jdou legendy - z vlastní zkušenosti ovšem můžu potvrdit, že všechny jsou pravdivé. Co se britského humoru a trefování se do vlastních řad týče, nelze přehánět:-).
V týdnu bratr zase četl Timesy, aby se dozvěděl, jak se má v centru města jeho oblíbená bitevní loď HMS Ocean, narazil však na úchvatný úvodník, zamýšlelící se nad současným stavem anglického počasí.
Pro nezasvěcené - leje už víc jak dva měsíce v kuse, takže už i místním to přijde kapku dost:-). Mně obzvláště pobavila hláška na téma Bible: "Podle Bible pršelo 40 dnů a 40 nocí a pak nastala katastrofa, které se říká potopa světa. My v Anglii tomu říkáme léto."
Ovšem není třeba být jen skleslý, uvádí se dále v úvodníku, na všem je třeba vidět i něco pozitivního - takže: plavky jsou ve slevě, tráva krásně zelená, a že obchodníci s grily a zahradním nábytkem smutní? Obchodní dům John Lewis pro změnu hlásí zvýšený prodej polštářů:-).

A na závěr ten bitevní humor - HMS Ocean kotvící na Canary Wharf mezi skleněnými mrakodrapy: no řekněte, nechtěli byste mít pod okny taky takového drahouška?
Včetně urostlých odstřelovačů? :-D




tahle s malinkým admirálem Nelsonem v popředí mi přijde obzvlášť zábavná:-)
zde se kolos pokouší proplout temžskou bariérou - což je sám o  sobě objekt jako kráva
při pohledu shora je to vidět ještě líp




No a spousta úchvatných fotek je k vidění zde: 








8 komentářů:

  1. "Podle Bible pršelo 40 dnů a 40 nocí a pak nastala katastrofa, které se říká potopa světa. My v Anglii tomu říkáme léto." :o))))) To je nááádhera! :o) Potopického kreacionistu Kábrta by trefil šlak.
    JD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo jo :-D. A co teprve by řekl na "výzvu nebesům", kterou úvodník končil (hezky v duchu rétoriky běžných úvodníků na politická témata): "Vyjasněme si naši pozici: Jsme proti tomuto počasí."

      Vymazat
    2. :o)) miluju anglický humor!
      JD

      Vymazat
  2. Zrovna si hledám byt. Zřejmě přehodnotím své požadavky a místo kuchyňské linky s ledničkou a sporákem budu chtít výhled na bitevní loď. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V tomto ohledu mohu Londýn vřele doporučit! Momentálně si můžeš vybrat - buď výhled na novou atrakci HMS Ocean, anebo stará osvědčená klasika HMS Belfast mezi Towerem a novou radnicí od pana Fostera :-)

      Vymazat
    2. Před pár lety byla letadlová loď i na Vltavě v Praze:
      http://aktualne.centrum.cz/domaci/fotogalerie/2009/04/10/letadlova-lod-na-vltave-bez-legrace/
      Přestavbu z výletního parníku na letadlovou loď pozná jen vyškolené oko odborníka. Má jen jednu chybičku. Piloti se jen málokdy jsou schopni dostat zpět na palubu.
      JD

      Vymazat
    3. Hm... asi jsou vážně hloubi mé mysli silně mělké, ale nějak nechápu, co je na té lodi bitevního? Ééééé letadlového?
      Jak říkal Varel Frištenský - když to srovnám s tím výletem na Křivoklát, co je tady? Prd! :-D

      Vymazat
  3. Není nic lepšího, než mít výhled na bitevní loď:-D

    OdpovědětVymazat