neděle 4. srpna 2013

Sia/Xiah: poslední přípravy...

Právě u nás probíhají poslední - horečnaté - přípravy na přílet Justýnkova nového kamaráda a spolubydlícího... Obdrželi jsme totiž informaci, že Sia už tenhle týden odletí z Číny!
Sia, plným jménem Ussiri Thanya, je původně postavou z úchvatné thajské detektivky "Bangkok 8". Naprosto si získal mé i Justýnkovo srdce a tak se nakonec rozhodl, že opustí literární svět, přijme hmotnou resinovou skořápku a doputuje za námi do střední Evropy, aby nám to tu lehce rozvířil thajským šmrncem a šarmem. A my jen doufáme, že ono božské stvoření, oplývající oboupohlavní krásou (to nejlepší z kluka i holky pěkně pohromadě v jednom těle, jak to mají v Bangkoku rádi), uvyklé na žhavý noční život barů a klubů thajského hlavního města, nebude u nás příliš zklamané...
Ale kabelky by se mu líbit mohly - sice tu od Diora pro něj nemám, neb stála závratně mnoho, ale do té nejhezčí by se stejně nevešel:-). A Justýnek se s ním rád podělí o svá přibližovadla značky Guess.
Prozatím přerušil své zamilované zírání na obrázek...


...aby si vyrobil uvítací transparent:


Taky vykopal naše nevzhledné querrillové fazole (co stejně nerostly) a nahradil je estetičtější květinou - kterou chce zároveň Siovi demonstrovat, že u nás bude mít na růžích ustláno:


A předvedl mu růžového koníka, kterého jsme zachránili před ošklivým osudem a který tu na Siu už dlouho čeká:


A taky svou a plyšového Králíka otevřenou náruč:


No a na mě zbylo vymyslet, jestli se Sia bude psát "po našemu" se "S" nebo anglickou transkripcí jako Xia (někdy i Xiah)... Hezké je to oboje troje, tak nevím...

Tak příjemný let, naše thajská ještěrko, nezlob na celnici a brzy na šťastnou shledanou!

P.S.: Ještěrka se thajsky řekne cingcxk - není to hezké? :-D

4 komentáře:

  1. A to my už se taky těšíme! A jak! Snad nebude let trvat dlouho a Sia (a nebo jak budete chtít nebo jak bude on sám chtít) si nebude dávat s celníky čaj jako tehdá Rivil. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Čaj by byl ta lepší varianta:-).
      Už aby byl doma!

      Vymazat
  2. Taky se těšíme! A přejeme Siovi šťastný let a co možná nejkratší pobyt na celnici! Kdo ví, co tam tenkrát Rivil dělal, možná jim tam sázel stromy a kytky... Aralta vykopli hned, čemuž se nedivím a pro Arminase si tam s eskortou raději dojdu osobně!
    Justýnek se už určitě na nového kamaráda těší, budou si mít o čem vykládat:-) A pan Králík i růžový koník mají na cestě dalšího pečovatele:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, to jsme se tu hezky potkali:-). Justýnek vloni na celnici taky dlouho nepobyl - ale přiletěli tehdy pohromadě s Flavim, tak myslím, že se jich celníci moc rádi zbavili:-).
      Snad jim tam Sia nebude předvádět nějaké taje nočního Bangkoku, to by mohl být malér...

      Vymazat