středa 17. října 2012

Hero stylově historický :-)

Říká se, že trocha historie nikoho nezabije...Možná v tomto pojetí skutečného historika ano, ale rozhodně ne, pokud má smysl pro styl a líběj se mu hezcí lidé (na pohlaví nezáležíce)... Pokud má navíc slabost pro Hera, bude skákat radostí ke stropu a logiku vypustí z hlavy, protože - et voilá!
Kim Jae Joong jako policista v novém korejském historickém drama!
(Jo - "drama" je takový korejský eufemismus pro seriál:-D)








Dočetl jsem se, že drama Time Slip Dr. Jin (někdy uváděno jenom jako Dr. Jin) pojednává o neurochirurgovi z 21. století, který cestuje časem do období dynastie Joseon (1392-1897), tedy ho historické královské Koreje. Je to adaptace japonské mangy JIN (tam se sámoška jednalo o období Edo) autora Motoka Murakami. Korejské zpracování prý je třetí v pořadí (po japonském a jeho pokračování). 
1. série, 22 epizod. Zde odkaz na oficiální stránky: http://www.imbc.com/broad/tv/drama/drjin/ - spousta krásných korejských písmenek:-).
Nejkrásnější z Kimů tam hraje jiného Kima - Kim Kyung-taka, vojenského (a policejního) důstojníka, nemanželského syna tehdejšího ministra Kima a jeho konkubíny...
(Že by tohle byla ta armádní služba, o které se spekulovalo nedávno? :-D)
Jo, abych nezapomněl - Hero samozřejmě spáchal hudbu i text k OST!

Tak myslím, že bych se i kouknul...
Jsou tam ale i scény poněkud drsné!




Jejda... Asi to bude chtít kapesníky...

Jo - abych nebyl osočen z diskriminace vyznavačů krásy opačného pohlaví, zde i nějaké sličné korejské seriálové slečny... dobové, samozřejmě:-)




10 komentářů:

  1. Hero by si měl na uniformy zvykat, i když ty současné jsou více do zelena. Jen těch slečen tam bude mít méně, armáda je zatím málo feminizované odvětví a ani ty stenografky to nevytrhnou. Zajímalo by mě, ke které zbrani bude přidělen. Že by k vojenské hudbě? ;o)
    JD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud má jihokorejská armáda jako hudbu taky jenom dechovku, byl by to pěkný mazec... leda by jim Hero dělal mažoretku. To by pak byla zbraň hromadného ničení! :-)

      Vymazat
    2. Mě by právě zajímalo, jakou hudbu má jihokorejská armáda. Ne vždy to totiž bývá dechovka a ne vždy jsou jejich uniformy zelené. K nám do ČR pravidelně jezdí nejstarší vojenská hudba světa Bursa mehter takimi z Turecka, která existuje cca 800 let.
      http://www.bursamehter.com/
      Pohled na ně je úžasný, a jejich hudba je jen pro nejnáročnější posluchače. A to jejich ťapkání! :o)
      http://www.youtube.com/watch?v=fNxGryfDdRw
      http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=D0Fyf63qI_E&feature=endscreen
      http://www.youtube.com/watch?v=SfbezT1TvNc
      Vůbec se nedivím, že Turci dobyli půlku Evropy. Mít toto za zadkem a celý den to poslouchat, taky bych utíkal co nejrychleji vpřed a bylo by mi jedno, jestli mi někdo usekne hlavu. Při poslechu těchto častušek je smrt vysvobozením.
      Tak a teď už jen zbývá zjistit, jestli náhodou v Jižní Korei také nemají nějakou podobnou historickou vojenskou hudbu. To by vlastně Hero měl tímto seriálem dobrou průpravu, protože ty oblečky by asi byly velmi podobné.
      JD

      Vymazat
  2. Na mažoretku už podle mě vyrostl ze své plyšovosti. Teď už by mu skládaná sukénka ani střapaté bambulky neslušely.

    OdpovědětVymazat
  3. Ale normálně jste mě inspirovali ke kostýmu na hallooweenský sraz. Díky! Flavi půjde za roztleskávačku. :-D Kdo říká, že halloweenský kostým musí být strašidelný? Vždyť třeba Sheldonův Doplerův efekt taky nebyl strašidelný. :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Já myslím, že by to Hero zvládl - já mu věřím:-D. Pořád ještě se umí tvářit hodně plyšově, když chce. Mám i fotky jako důkaz:-)
    A Flavi bude neodolatelný!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dokonce jsem vymyslel update, aby ten kostým byl i správně halloweenský - na kostýmu budou skvrny od krve. :-D Takže hurá do drogerie pro barvivo!
      Teď ještě musím vymyslet, z čeho udělám ty bambulky. Ale asi z vánoční lamety. Doufám, že už je prodávají! Mohli by, je říjen. :-D

      Vymazat
    2. Kolekce a figurky prodávají už od půlky září:-D

      Vymazat
  5. Pro případné zájemce, kteří až tak moc nebazírují na českých nebo anglických titulcích je celý seriál k vidění zde:
    http://www.kodhit.com/time-slip-dr-jin
    v původním znění s thajskými titulky. ;o)
    JD

    OdpovědětVymazat