úterý 29. května 2012

Z rodinného alba

Odkud se nám Justýnek vlastně vzal - aneb tak trochu Drby od McBrideů :-)

Tohle je poslední příspěvek, který píšu za Justýnka já - až se rozkouká, ujme se toho sám. Svou rodinnou historii by ale možná tajil, takže teď prozradím, co jsem z něho vytáhl...
Jak už jsem prozradil minule, vyrostl u babičky v Londýně - v bohémském Soho. Tedy Justýnek jí říkal "babičko", ale byla to vlastně jeho prateta, taková černá ovce ctnostné  rodiny Maxwell - McBrideů. Za svého rebelského mládí (ve 30. letech 20. století) odjela do Londýna, kde se stala pod uměleckým jménem June Blythe slavnou tanečnicí v šantánu.

Justýnkova babička v dobách slávy
s kolegyněmi

Přes svůj bouřlivý život nezapřela svůj skotský původ, takže si z darů mecenášů a příznivců našetřila tolik, že si šantán posléze koupila a udělala z něho Vintage kabaret - zakonzervovanou oázu 30. let v moderním světě.

Justýnek je další takovou černou ovcí rodiny - následek mimomanželské slabosti (a vášně) jeho otce, ocelářského magnáta Jamese Maxwella McBridea, a jedné z babiččiných zaměstnankyň.

Justýnkův tatínek
Justýnkova maminka
A pro úplnost - pracovní snímek maminky:-):


Co víc dodávat, že?
A tak se stalo, že Justýnek podědil po mamince podobu a po tatínkovi vkusný kilt (jen s výraznějšími bílými pruhy - protože je přece levoboček:-D)..
Kromě podoby toho po mamince už moc nepodědil, snad jen její dar tvářit se jako nevinnost sama a přitom u toho vyzývavě klapat řasama. Bratr tvrdí, že můžeme být rádi, že doma nemáme tyč - to prý bychom možná koukali, co z darů ještě po zesnulé mamince podědil:-).
Po tatínkovi možná jednou třeba podědí ocelárnu, doky nebo taky důl... tedy díru v zemi, že:-). Chodby tak a tak... Ale kdo by stál o důl - však víme!:-D

Ale doky by se hodily - u řeky Clyde v Glasgow se teď staví ve velkém... Móóc hezké!



5 komentářů:

  1. Sebastiane, prosím přemluv Justýnka až sem začne sám psát, aby to bylo aspoň anglicky. Z těch několika jazyků, kterými se umí domluvit je A jediná, kterou zvládnu jakž takž taky. A jak mu jde čeština?
    JD

    OdpovědětVymazat
  2. Neboj, bude to česky:-). On stejně skotsky sám nerozumí, protože ho babička mezi barbary na sever nepouštěla, a v té Číně naštěstí nepobyl tak dlouho, aby tam něco pochytil:-). Čeština mu jde hezky, takže si skvěle rozumíme. Jen včera mi vyhrožoval skotštinou, když prý na něho budu mluvit ostravštinou...:-D Ale naše univerzity mají družbu, tak bysme to nějak splichtili i tak. No ni? :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Páni, to je tedy rodina! Už se těším, až Justýnek bude na blog psát sám:-)

    OdpovědětVymazat
  4. Paráda! Skvěle vymyšlené, báječně jsem se pobavila, no ani se nedivím, že je Justýnek takový krasavec. Musím si to zde uložit a budu se těšit na další články. Doufám, že budou přibývat co nejčastěji.

    OdpovědětVymazat
  5. My děkujeme za pochvalu - co se Justýnka týče, už se začíná otrkávat a rozhodně už není takový tichounký a zakřiknutý, jako když dorazil... Klube se z něho koketa:-)

    OdpovědětVymazat