neděle 5. října 2014

Knižní září

Stručná rekapitulace našeho knižního spotřebitelství během září :-)
Počáteční slunečné dny sváděly k outdoorovému čtení - a rovněž ke čtení tématickému, tak Meika sáhl po výběru z haiku Masaoky Šikiho: Pod tíhou měsíce - v překladu Antonína Límana:


A Justýnek si vybral taky podzimně tématickou knihu :-)


Některé knihy se pak k člověku vrací opakovaně - a při každém čtení člověk narazí na něco nového... zvlášť, když si k tomu přibere nového parťáka : a tak Krajiny vnitřní a vnější, poprvé s Meikou... :-)


A jelikož Meika má hodně podobný vkus, stal se spokojeným spolučtenářem i dalšího vybraného titulu - tentokrát mnou dlouho očekávaného románu od autora označovaného jako "korejský Murakami": Mr. Kim - děkujeme za skvělé čtení!


Justýnek se cítil, odstrčen, ale horko-těžko se mi něco pro něj hledalo - nakonec si vybral sám: knihu zachráněnou při výprodeji z městské knihovny... ale nevím, jestli to byla dobrá volba, protože to bylo v závěru dosti neveselé čtení... :-(


A tak jsme se vrátili zase k osvědčené Asii - tentokráte klasický čínský román, jeden ze 4 nejslavnějších, opus magnum čínské a východoasijské literatury: Sen v Červeném domě (1792)... respektive teprve 1. díl, neb opus magnum je velmi rozsáhlé, pravda... Vcelku mně pobavilo, že ve východní Asii existuje samostatná vědecká disciplína, zabývající se rozborem tohoto klasického díla... No, má to tři díly, každý v průměru cca 700 stran, to už je co rozebírat :-)
Meika je spokojen.


3 komentáře:

  1. U vás se pořád čte, mohli byste mít i literární kavárnu:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Hm, tento měsíc to vypadalo jako dost těžké čtení. Všichni mají můj obdiv.

    Chris

    OdpovědětVymazat
  3. Ty knihy sice neznám (a taky poslední dobou opět vůbec nečtu -_-), ale musím pochválit fotky s resiňáky :3 Doufám, že si jednou taky budu moci nějakého dovolit :3

    OdpovědětVymazat