úterý 13. prosince 2011

Avantgardní čučche móda

Ano, ano - obrázek by měl být úplný a Koreje jsou přece dvě, jak mi vždy připomene JD, neúnavný badatel v severských reáliích:-). A tak tedy na doplnění - díky jeho přičinění - žhavé módní trendy ze země Milovaného Vůdce:

Modes robes v KLDR

Jednotný styl - základ začlenění do společnosti :-)


Všichni jsou ve slušivé, šedo - fialové kombinaci. Stejný střih, stejné barvy... Tyto bundy jsou velmi oblíbené mezi členy Rady obrany státu, což je něco jako generální štáb armády. Černé bundy nosí civilní politici. Také letní oděv je odlišen. Revoluční móda (podle Mao Ce Tunga) je „trendy“ v nejužším vedení strany:


O vlivu Kim Čong-ila na světovou módu píše i list Rodong Sinmun:
http://zpravy.idnes.cz/kim-cong-il-je-sik-udava-trend-noviny-v-kldr-velebi-vudcovy-mundury-1dq-/zahranicni.aspx?c=A100408_113634_zahranicni_btw


Dámy samozřejmě nosí slušivý kostýmek, nejlépe také fialový, aby se hodil k Milovanému Vůdci (myslím k bundě, ne barvě obličeje):


nebo uniformu:


zde právě Milovaný Vůdce vybírá nové členky své osobní stráže.

A pak mají všichni ještě ten odznáček. Členové strany s Kim Ir-senem, nebo Kim Čong-ilem na vlajce Korejské strany práce a nečlenové mají jen vlajku KLDR.


Člen strany - varianta 1.


Člen strany - varianta 2.

Nečlen strany

Magor :-)


A tady fakt váhám:




vypadá to trochu jako kroužková, resp. lamelová zbroj, nebo to jsou klamné terče pro případné atentátníky, nebo skryté kamery, nebo výstupy k pojistkám kardiostimulátorů a jiných stimulátorů. Chvíli jsem přemýšlel i o severokorejské verzi Robocopa, ale nikde jsem nenašel ze stehna se vysouvající pistoli. Možná to jsou právě 
dovedně maskované hlavně zbraní, kdy v případě ohrožení robocopové obstoupí Milovaného Vůdce, pak se jen odklopí víčka a spustí se palba. Jen nevím, kde by se k takovému množství hlavní ukrývala munice. Možná je v zadní části umístěn nějaký otvor, k němuž se připojuje mobilní muniční sklad. Ale to jsou samozřejmě všechno jen dohady.



A na závěr - avantgardní čučche tenisky - pro milovníky azbuky i s článkem:-)

by JD

3 komentáře:

  1. No... napadl mě "otvor v zadní části", který má umístěn každý, ale nevím, zda slouží k připojení mobilního muničního skladu :-). Ale jsou dny a chvíle v životě lidském, které jsou přímo oslavou dělostřelectva! :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Sebastiane, ještě připomínám, že v případě ohrožení musí být Milovaný Vůdce obstoupen tak, aby stáli ZÁDY k němu. V opačném případě by se taky mohlo stát veliké, veliké neštěstí... :o)
    JD

    OdpovědětVymazat
  3. A teď už je to vlastně jedno...
    JD

    OdpovědětVymazat